Sunday, February 5, 2012

Dnevnik: «Το ΝΑΤΟ αλλάζει στάση, μετά την ετυμηγορία της Χάγης» ...

Φεβρουάριος 5, 2012.
«Σε αντίθεση με τη θέση Ράσμουσεν- πριν από δύο χρόνια-, που ο γραμματέας του ΝΑΤΟ, είπε ότι τα Σκόπια δεν μπορούν να προσκληθούν με την προσωρινή ονομασία τους, τώρα η θέση της Συμμαχίας, όπως ειπώθηκε στις Βρυξέλλες, άλλαξε και ότι η χώρα μας μπορεί να ενταχθεί υπό την προσωρινή ονομασία BJRM/ FYROM, εφ’ όσον σε αυτό συμφωνήσει η Ελλάδα», γράφει η σκοπιανή εφημερίδα Ντνέβνικ.
 Σύμφωνα με τις πηγές μας – αναφέρει η εφημερίδα- η χώρα μας θα μπορούσε να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ με την προσωρινή ονομασία FYROM, αλλά, μόνον εφόσον συμφωνεί η Ελλάδα.
Αυτή είναι η θέση του ΝΑΤΟ, την οποία μετέφερε προς τον υπουργό Άμυνας, Φατμίρ Μπεσίμι, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.
Ο Μπεσίμι είχε συζήτηση με τον Ράσμουσεν, μετά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, ως μέλος  της αποστολής της ISAF στο Αφγανιστάν.
Η συνάντηση είχε το χαρακτήρα της προετοιμασίας για τη σύνοδο κορυφής στο Σικάγο.
Πηγές του Dnevnik,  ομιλούν  ότι το ΝΑΤΟ έχει διαβιβάσει τη στάση που θα κρατήσει ως προς τα  Σκόπια, η οποία θα εξαρτηθεί από τον τρόπο επικοινωνίας που θα έχουν το μεσοδιάστημα αυτό με την Αθήνα, τονίζοντας, συγχρόνως, ότι το κλειδί παραμένει στα ελληνικά χέρια.
Πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα το 2010, ο Ράσμουσεν είχε τονίσει ότι η FYROM δεν μπορεί να ελπίζει για μια πρόσκληση σε ένταξη,  με την προσωρινή ονομασία, αλλά μόνον, όταν επιλυθεί συνολικά το θέμα.
Τώρα η ετυμηγορία της Χάγης είναι η αιτία της μετατόπισης των θέσεων της συμμαχίας, που σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ επιμένει ότι υπάρχει μια λύση στη διαφορά…», γράφει η σκοπιανή εφημερίδα.
--
----
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΣΧΕΤΙΚΑ (ПЈРМ/PJRM/FYROM/БЮРМ/ARYM/ БЈР М  SITES):

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin