Friday, January 20, 2012

Στην Κομισιόν οι προκλήσεις (του «Καρναβαλιού») των Σκοπιανών ....

Με ερώτηση Κουμουτσάκου
Τα προκλητικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του «Καρναβαλιού» της πόλης Βέβτσανι στην ΠΓΔΜ, με αποκορύφωμα το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, έθεσε με ερώτηση του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σημειώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να προβεί σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνει πως τα γεγονότα αυτά συμβαίνουν σχεδόν ταυτόχρονα με την επανεκκίνηση, έπειτα από πολύ καιρό, των υπό την αιγίδα του ΟΗΕ διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων, με σκοπό την επίτευξη κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.


Σε συνέχεια αυτών και εν όψει της έγκρισης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του ψηφίσματος για την πρόοδο των σχέσεων ΕΕ - ΠΓΔΜ, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ρωτά την Επιτροπή αν είναι ενήμερη για τα εν λόγω γεγονότα, αν προτίθεται να θέσει τον απαράδεκτο χαρακτήρα τους με σχετικές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση Γκρουέφσκι, καθώς και αν θεωρεί ότι τέτοιου είδους προκλητικές ενέργειες και γεγονότα υποσκάπτουν τις προοπτικές επιτυχίας μιας ούτως ή άλλως δύσκολης διαπραγμάτευσης.
protothema gr

---

ΣΧΕΤΙΚΑ :
  1. Διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ πραγματοποίησε σήμερα η επικεφαλής του Γραφείου συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια
  2. Σκόπια: ‘Κηδεύεται’ η Ελλάδα στο καρναβάλι της Βέβτσανης (Вевчани SKOPJE)
  3. Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ : Η καταγγελία της συμφωνίας προβλέπεται από την ίδια τη συμφωνία

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin