Tuesday, December 20, 2011

Ερμηνεία αλά Σκόπια της απόφασης του Δ.Δ.Χ. .....

ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ: ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ
Την δική του ερμηνεία στην απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης έδωσε σε ομιλία του ο Νίκολα Γκρούεφσκι.

Αν και από την απόφαση προκύπτει ότι η Ελλάδα παραβίασε μεν το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας όταν "προέβαλε βέτο" για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ (Βουκουρέστι, Απρίλιος 2008), πλην όμως δεν της απαγορεύεται να πράξει το ίδιο και στο μέλλον, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, φρόντισε να… εξαφανίσει το δεύτερο σκέλος της απόφασης.

Όπως είπε, «το ΔΔΧ αποφάνθηκε ότι έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας στην επικοινωνία μας με τους διεθνείς οργανισμούς και σε διμερές επίπεδο, ότι οι συνομιλίες για την υπέρβαση των διαφορών δεν συνιστούν εμπόδιο για την ένταξη της Μακεδονίας στους διεθνούς οργανισμούς και ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι παρεμποδιστήκαμε αδικαιολόγητα από την Ελλάδα, η οποία προέβη σε παράνομες κινήσεις και δεν δεχθήκαμε πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, παρότι είχαμε εκπληρώσει όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για ένταξη».

Μάλιστα, κατηγόρησε την Ελλάδα για «παράνομες ενέργειες», λέγοντας πως «αυτό σημαίνει πως τα συμπεράσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι ήταν αποτέλεσμα προηγούμενων παράνομων ενεργειών και κινήσεων μιας χώρας-μέλους της Συμμαχίας».

Ο κ. Γκρούεφσκι, που έχει ζητήσει συνάντηση με τον Α. Σαμαρά, ανέφερε επίσης ότι όσον αφορά την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, «οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να αντλήσουν δύναμη και να βοηθήσουν ειλικρινά».

«Εάν μπορούμε να συνεργαζόμαστε στον οικονομικό τομέα δεν βλέπω για ποιο λόγο θα ήταν πρόβλημα η πολιτική συνεργασία», σχολίασε , προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα υπάρχουν μόνο στο κεφάλι των ανεύθυνων».

«Πιστεύω, πραγματικά, ότι στην άλλη πλευρά υπάρχουν πράγματι άτομα με ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να αντλήσουν ενέργεια και να προβούν σε ορθές κινήσεις», κατέληξε. 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ: 

Ενδιάμεση Συμφωνία & Χρονικό – Χάγη

Χάγη πριν και μετά

Αρχικά ΜΚ – αμέλεια τελωνείων?

Paltalk com : Μαυσωλείο Παρακμής 

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin