Tuesday, December 20, 2011

Συνεχίζεται η δίκη των 39 Ο.Υ.Κ. – Μ.Υ.Α.Λ.Σ ....

----
Συνεχίζεται κανονικά στο ναυτοδικείο Πειραιά η δίκη των 39 ανδρών της ομάδας ΟΥΚ για δήθεν ρατσιστικά συνθήματα που φώναξαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα.

Οι κατήγοροι, ο δικηγόρος κύριος Ταρτής και ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι  (ΕΠΣΕ) κ. Δημητράς, δεν εμφανίστηκαν στο ναυτοδικείο καθώς -όπως είπαν- απειλήθηκε η σωματική τους ακεραιότητα κατά την προηγούμενη δίκη.

Ύστερα από μεγάλη καθυστέρηση, εμφανίστηκε μόνο ο μάρτυρας κατηγορίας και δημοσιογράφος κ. Αγγελίδης.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή δίκη παρουσιάστηκαν και καταθέτουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο πρώην Α/ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης, ο Υποναύαρχος Δ. Θεοφανίδης, και ο Αρχιπλοίαρχος Β. Πολίτης.  Παρών στη δίκη είναι και ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη είχε διακοπεί την περασμένη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου έπειτα από επεισόδιο που είχε λάβει χώρα εντός της αίθουσας του Ναυτοδικείου.

Οι άνδρες των ΟΥΚ του Λιμενικού, κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 2 του αντιρατσιστικού Ν. 927/79 για τα συνθήματα που αναφώνησαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου ο Παναγιώτης Δημητράς υπέβαλε παράσταση πολιτικής αγωγής εκπροσωπών των εθνικών ομάδων που προσβάλλονταν από τα συνθήματα αυτά («Σκοπιανοί», Αλβανοί και Τούρκοι).


--------------------------------------------------------

 ****Ένοχοι δυο ΟΥΚάδες για τα συνθήματα

Ένοχους έκρινε το ναυτοδικείο Πειραιά, δυο άνδρες των ΟΥΚ, από τους 39 συνολικά κατηγορούμενους, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2010, είχαν φωνάξει συνθήματα.

Το ναυτοδικείο επέβαλε φυλάκιση 3 μηνών και 15 ημερών στους δυο άνδρες, ενώ αθώους έκρινε τους υπόλοιπους 37 κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με νομικούς η απόφαση βασίστηκε σε βίντεο που είχαν στη διάθεση τους οι δικαστές στο οποίο φαινόταν οι δυο άνδρες να φωνάζουν.


ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin