Friday, November 18, 2011

Περιμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης (2) .......

 

Περιεχόμενα:

1. Σκόπια: Ο Καρατζαφέρης λέει η απόφαση της Χάγης δεν είναι ικανοποιητική για την Ελλάδα
2.  Το Σκοπιανό είναι «παρωνυχίδα» για τον βουλευτή κ. Χατζηγάκη
3. Αμερικανός διπλωμάτης: «Η Ελλάδα παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία με την πΓΔΜ»
4. Η Μέρκελ τα αποκάλεσε, κάποιοι άλλοι όμως χρόνια τώρα το επικυρώνουν

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Σκόπια: Ο Καρατζαφέρης λέει η απόφαση της Χάγης δεν είναι ικανοποιητική για την Ελλάδα

«Η απόφαση ήταν προειλημμένη» είπε ο Καρατζαφέρης

Νοέμβριος 16, 2011.

Η ετυμηγορία της Χάγης δεν είναι καθόλου ικανοποιητική και η νέα κυβέρνηση πρέπει να προβεί σε εξαιρετικά δύσκολους χειρισμούς για το θέμα, είπε ο αρχηγός του κόμματος ΛΑΟΣ.

Για την  απόφαση αυτή  του Διεθνούς Δικαστηρίου συζητήθηκε εκ νέου από την Βουλή των Ελλήνων και οι απόψεις του Καρατζαφέρη συμπίπτουν με αυτές του Παπανδρέου.

Ωστόσο, οι εταίροι του συνασπισμού στη νέα ελληνική κυβέρνηση, οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ έχουν αντικρουόμενες θέσεις όσον αφορά τη διαμάχη για το όνομα. Ο Παπανδρέου απαιτεί νέες πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση και ο Καρατζαφέρης συνιστά να μην πάρει θέση για το όνομα.
«Νομίζω ότι από τις επαφές μου με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στα Σκόπια, ιδιαίτερα με τον κ. Γκρούεφσκι, ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για πρόσβαση και επίλυση των προβλημάτων. Υπάρχει μια ιστορική ευκαιρία με αυτήν την κυβέρνηση, να αναλάβει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου- πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Νομίζω ότι με αυτήν «την καυτή πατάτα» δεν πρέπει να ασχοληθεί η νέα κυβέρνηση. Έχω ακούσει διαφορετικές απόψεις και προτάσεις και για να διευκρινίσουμε, δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε τη λογική που ακούσαμε χθες για το μεγάλο θέμα της Μακεδονίας, της Ελλάδας», δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης- πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν έχουν αλλάξει τις κόκκινες γραμμές σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας. Ο νέος υπουργός Εξωτερικών, με το ύφος των προκατόχων  του,  Λαμπρινίδη και Δρούτσα, επανέλαβε τη θέση της χώρας στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, κατηγόρησε τον σκοπιανό πρωθυπουργό για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δύο χώρες.

«Στο θέμα της ονομασίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ έχουν τονίσει, ομόφωνα ότι η ένταξη της πΓΔΜ εξαρτάται από την τήρηση σχέσεων καλής γειτονίας και ως εκ τούτου να επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Η θέση μας είναι κρυστάλλινη. Η Ελλάδα έχει κάνει το βήμα που χρειαζόταν», δήλωσε Δήμας.
--
Πηγή: Канал 5
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.  Το Σκοπιανό είναι «παρωνυχίδα» για τον βουλευτή κ. Χατζηγάκη


Ο πρώην Υπουργός και βουλευτής κ.Χατζηγάκης σε μία πρόσφατη  τηλεοπτική του συνέντευξη ,αναφερόμενος στο θέμα της αποπομπής του από το κόμμα του, θεώρησε  προφανώς σκόπιμο να αναφερθεί και στην Σλαβική επιβουλή κατά της ιστορίας και του πολιτισμού της Μακεδονίας  τουτέστιν της Ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού και χαρακτήρισε το πρόβλημα ως «παρωνυχίδα».
Ο χαρακτηρισμός αυτός προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Μακεδονικών οργανώσεων οι οποίες εξέδωσαν το κατωτέρω Δελτίο Τύπου.
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα τρία εκατομμύρια των Μακεδόνων με έκπληξη και αγανάκτηση άκουσαν, στις 15 τρέχοντος στο βραδινό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, πρώην βουλευτή της Ν. Δ. και τώρα ανεξάρτητο, να αναφέρεται στο θέμα των Σκοπίων ως ένα πρόβλημα «παρωνυχίδα» που έπρεπε να έχει λυθεί πριν από πολλά χρόνια, προφανώς με συνοπτικές διαδικασίες ως δευτερεύον ζήτημα.
Είναι λυπηρό ένας πολιτικός ο οποίος εκπροσώπησε τον ελληνικό λαό επί δεκαετίες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καταλαμβάνοντας μάλιστα και υπουργικά αξιώματα, να έχει παντελή έλλειψη εθνικής ευαισθησίας στο πλέον κρίσιμο εθνικό θέμα. Η σλαβική επιβουλή κατά της ιστορίας και του πολιτισμού της Μακεδονίας δεν αποτελεί υπόθεση που αφορά άλλο έθνος αλλά το ελληνικό, το οποίο, αν ευοδωθούν οι στόχοι των Σλάβων των Σκοπίων, προφανώς με την βοήθεια και του κ. Χατζηγάκη, θα συρρικνωθεί καθ’ όσον θα σλαβοποιηθεί η ιστορία, ο πολιτισμός των Μακεδόνων αλλά και ολόκληρη η Ελληνιστική περίοδος.
Προφανώς για τον κ. Χατζηγάκη και για όσους συντάχθηκαν με όμοιες θέσεις, η καταστροφή της ιστορίας και του πολιτισμού της χώρας από ένα σλαβικό κατασκεύασμα των Βουλγάρων, Σέρβων και τώρα των Σλάβων των Σκοπίων είναι αμελητέα υπόθεση.
Με αποτροπιασμό καταδικάζουμε τις απόψεις του κ. Χατζηγάκη και των ομοίων του και λυπούμαστε που τόσα χρόνια «εκπροσωπούσε» τον ελληνικό λαό. Δεν άξιζε αυτής της τιμής.
Ο ελληνικός λαός θα φροντίσει οι Χατζηγάκιδες της ελληνικής πολιτικής να μην λάβουν την τιμή να τους εκπροσωπήσουν ξανά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
(εκπροσωπούσα 150 και πλέον Μ. Ο.) 
1. Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, Νίνα Γκατζούλη, πρόεδρος, 0016037420466
2. Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσ/νίκης, Θεόδωρος Δαρδαβέσης, πρόεδρος,2310 220700
3. Σωματείο «Παναγία Σουμελά», Γεώργιος Τανιμανίδης, πρόεδρος,6944 724646
4. Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, πρόεδρος,6977 410432
5. Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων, Γεώργιος Τζούλης, πρόεδρος,6977 201384
6. Έ. Α. Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, Δημήτριος Γάκης, 2310 211700
7. «Ομάδα 21» Μακεδονίας – Θράκης, Αντώνης Δασκόπουλος, πρόεδρος,6944 328901
8. Σύλλογος Απανταχού Πισοδεριτών «Η Αγία Τριάς», Μιχαήλ Λιάκος, πρόεδρος,6932 906767

τηλ.: 2310 341084, 6944328901, e-mail:  helendasko@yahoo.com).
Διπλωματικό Περισκόπιο Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 20:44

Συντάκτης: Ελευθέριος Καραγιάννης 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3. Αμερικανός διπλωμάτης: «Η Ελλάδα παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία με την πΓΔΜ»

Νοέμβριος 17, 2011.
Σκόπια.
Η Ελλάδα παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 για να εμποδίσει την FYROM να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου το 2008.
Τα παραπάνω είπε ο Αμερικανος πρώην πρέσβης στο ΝΑΤΟ, Court Walker, στη σκοπιανή εφημερίδα ‘Βέτσερ’.
Σύμφωνα με τον Γουόκερ, μετά τα γεγονότα του Βουκουρεστίου, τα Σκόπια καθυστέρησαν στις μεταρρυθμίσεις.
«Με την ενδιάμεση συμφωνία, η Ελλάδα είχε δεσμευθεί να υποστηρίξει την ένταξη της πΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς με την ονομασία «FYROM». Η Ελλάδα όμως παραβίασε τη συμφωνία παρατείνοντας το χρόνο για την ένταξη της  πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Γουόκερ.
--
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4. Η Μέρκελ τα αποκάλεσε, κάποιοι άλλοι όμως χρόνια τώρα το επικυρώνουν



Η καγκελάριος της Γερμανίας Μέρκελ σε περιοδεία της σε πρωτεύουσες των Δυτικών Βαλκανίων, και συγκεκριμένα στην κροατική ραδιοτηλεόραση (HRT), αποκάλεσε τα Σκόπια (ΦΥΡΟΜ) “Μακεδονία”. Προφανώς απευθυνόταν σε σλαβόφωνους ακροατές, που έχουν υποστεί την προπαγάνδα των Σκοπιανών και Τίτο, οπότε ο όρος ΦΥΡΟΜ θα τους ξένιζε. Είναι άλλωστε και η πολιτική της Γερμανίας χρόνια τώρα. Φαίνεται και απο την ορολογία της DEUTCHE WELLE όπως καταγράφεται στις εκπομπές της για τα ευρωπαϊκά κράτη , τις ευρωπαϊκές γλώσσες και τις εθνότητες. Στο συγκεκριμένο Γερμανικό ΜΜΕ εργάζονται και Έλληνες , αλλά και ελληνικοί σταθμοί  αναμεταδίδουν το πρόγραμμα. Αντίστοιχα και για το BBC.
Έτσι λοιπόν το πρόβλημα έχει τρεις πλευρές: 1) τι λένε και τι κάνουν οι Σκοπιανοί 2) τι λέμε και τι κάνουμε εμείς οι Έλληνες και 3) τι λένε και τι κάνουν οι ξένοι ,σύμμαχοί μας ή μη. Η δεύτερη πλευρά  του προβλήματος μάλλον είναι και η κυριότερη: η κατάσταση απάθειας επικυρώνει και δίνει θάρρος στον φευτομακεδονισμό της ΦΥΡΟΜ, αλλά και των ανιστόρητων Ευρωπαίων και Αμερικανών που επείγονται για μια οποιαδήποτε λύση.
     Παρακάτω στις σχετικές σελίδες , αφού δώσουμε μερικές από τις διευθύνσεις που αναφέρονται στην δήλωση Μέρκελ, θα δώσουμε και διευθύνσεις άρθρων με φωτογραφίες από ένα σχετικά γνωστό πρόγραμμα (Pal talk) όπου Έλληνες χρήστες εδώ και χρόνια αποδέχονται τον όρο “Μακεδονία” στην ΦΥΡΟΜ και καθόλου δεν τους νοιάζει ότι επικυρώνουν και ότι η επικύρωσή τους καταγράφεται. Ατυχώς ανάμεσα τους είναι και άτομα με πανεπιστημιακή μόρφωση!!!

 Η Μέρκελ τα αποκάλεσε

Σχετικά με την δήλωση Μέρκελ:
Merkel: “Macedonia” must resolve the name issue 
Posjet Angele Merkel Hrvatskoj (HRT) 
Angela Merkel u Beogradu (σήμερα 23/8/2011)
H Mέρκελ θέλει να λύσει και το ….σκοπιανό!(echedoros) 
H Mέρκελ θέλει να λύσει και το ….σκοπιανό!(antinews)
«Μακεδονία» αποκάλεσε τα Σκόπια η Μέρκελ(protothema)
«Μακεδονία» αποκάλεσε τα Σκόπια η Μέρκελ! (24GR)
"Μακεδονία" για τη Μέρκελ τα Σκόπια (ethnosnews)
Κλπ
**********************************************************************************
Σχετικά με το τι κάνουν κάποιοι Έλληνες σε προκλήσεις με τον όρο “Μακεδονία”

ΣΕ ΑΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ (μέρος 1ο)
ΣΕ ΑΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ (μέρος 2ο)
ΣΕ ΑΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ (μέρος 3ο)
ΣΕ ΑΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ (μέρος 4ο)
ΣΕ ΑΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ (Μέρος 5ο)
ΣΕ ΑΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ (Μέρος 6ο)
ΣΕ ΑΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ (Μέρος 6ο , Αναδημοσίευση)
Κέντρα παραγωγής αμερικάνικης πολιτικής Τερατο-εθνογενέσεων
Κέντρα παραγωγής αμερικάνικης πολιτικής Τερατο-εθνογενέσεων (Μέρος 2ο)
Grci katili mrsh od ovde.......φωτογραφία δίχως σχόλιο (Νο1)
Χαρακτηριστική περίπτωση πατριδοκαπηλίας, ελλείμματος θεμελιωδών αξιών συμπαράστασης, αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin