Wednesday, October 26, 2011

Την επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης ζήτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ......

1.Επανασύσταση ΥΜΑΘ ζήτησε ο Άνθιμος

Εν μέσω χειροκροτημάτων, μετά το τέλος της δοξολογίας, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη.
Την επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης ζήτησε από άμβωνος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, εν μέσω χειροκροτημάτων, μετά το τέλος της δοξολογίας για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη.
Παράλληλα, άσκησε κριτική στην ελληνική διπλωματία, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να απλώς να μένουμε απαθείς και απλώς να κοιτάζουμε τους γείτονες που προχωρούν σε συνεχείς προκλήσεις, αλλά πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με τα επιχειρήματά μας».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η χώρα έφθασε στο σημερινό δραματικό σημείο «από λάθη δικά μας, αλλά και από σχεδιασμό κάποιων ξένων δυνάμεων», ενώ εξέφρασε πολύ διακριτικά τα παράπονά του για την απουσία από τη σημερινή δοξολογία  τόσο του προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια όσο και του πρωθυπουργού.
«Θα θέλαμε να είναι σήμερα εδώ ο Πρόεδρος που τον αγαπάμε πολύ και τον περιμένουμε σύντομα κοντά μας. Ξέρουμε και ότι ο πρωθυπουργός έχει σήμερα μεγάλες υποχρεώσεις, αλλά το μήνυμα ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να τιμάται από την εκάστοτε κυβέρνηση ως συμπρωτεύουσα δεν είναι σημερινό αλλά γενικό», επισήμανε

2.Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ζήτησε ο Άνθιμος

Την επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης ζήτησε, πριν από λίγο, από άμβωνος, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος! Στο σύντομο κήρυγμά του, κατά τη διάρκεια της Επίσημης Δοξολογίας για τη γιορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, είπε:
“Ευχαριστούμε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παν. Μπεγλίτη ο οποίος ήρθε και είναι μαζί μας ως εκπρόσωπος της κυβερνήσεως και τον παρακαλούμε όπως μεταφέρει στον πρωθυπουργό και σ όλο το υπουργικό συμβούλιο, τη σφοδρή επιθυμία όλου του λαού για την επανασύσταση και λειτουργία του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης στη Θεσσαλονίκη”! Πρόταση που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.
Ο Παναγιότατος σημείωσε, ευγενικά είναι η αλήθεια, την απουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού:
“Θα θέλαμε να είναι μαζί μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας. Ευχόμεθα να είναι καλά και να τον έχουμε, σύντομα, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Ο κόσμος θέλει να ΄χει τον εκάστοτε πρωθυπουργό, τέτοια μέρα, κοντά του και, αν είναι δυνατόν, όλη την κυβέρνηση. Φυσικά, βρίσκεται στις Βρυξέλλες”, είπε, για να προσθέσει: “Αναγνωρίζουμε τις ευθύνες του νυν πρωθυπουργού. Είναι, όμως, ή δεν είναι η Θεσσαλονίκη συμπρωτεύουσα”, αναρωτήθηκε;
Για άλλη μία φορά αναφέρθηκε στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων: “Η Μακεδονία και η Θράκη μας ζητούν να έχουμε τα μάτια μας 14 για τα προβλήματα που προκαλούν οι γείτονές μας. Πρέπει να σηκώσουμε και τα λόγια μας, να διατυπώσουμε και τις αντιρρήσεις μας και να προτάσσουμε τα στήθη μας. Έτσι μας αναγκάζουν. Γιατί είμαστε η πλέον φιλειρηνική χώρα της Βαλκανικής κι έτσι θέλουμε να μείνουμε”, είπε.
Τέλος, αναφέρθηκε στην έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο, στο Λούβρο που “διαλαλεί στην καρδιά της Ευρώπης και σ’ όλον τον κόσμο την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Τέτοια μηνύματα περιμένουμε από την Ευρώπη. Διότι, κατά τα άλλα, οι Έλληνες, δε θέλουμε άλλα αφεντικά στην πατρίδα μας. Θέλουμε να είμεθα μόνον οι Έλληνες”.

3. Λαϊκή οργή για Μπεγλίτη-Μαγκριώτη στη Θεσσαλονίκη....ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, μετά το τέλος της δοξολογίας απευθύνθηκε στον υπουργό Άμυνας ζητώντας του την επαναλειτουργία του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης

Με έντονες και παρατεταμένες αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν οι Θεσσαλονικείς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Μπεγλίτη, αλλά και τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, κατά την άφιξη τους στο ναό του Αγίου Δημήτριου. Την ίδια ώρα τόσο ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας όσο και ο εκπρόσωπος του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, Μιχάλης Παπαδόπουλος προτίμησαν να μπουν στην εκκλησία από πλαϊνή πόρτα προκειμένου να βγουνε από το κάδρο των ενδεχόμενων διαμαρτυριών. Οι πολίτες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ναό και περιμένοντας τους πολιτικούς. Μόλις οι τελευταίοι έφτασαν στο σημείο έγιναν αποδέκτες φραστικών επιθέσεων, ενώ ακούστηκαν και ένα από τα γνωστά πλέον συνθήματα «Κλέφτες κλέφτες Υπουργοί δεν τα φάγαμε μαζί». Από τις αποδοκιμασίες δεν γλίτωσε ούτε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.
Σε ρόλο αγανακτισμένου και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, μετά το τέλος της δοξολογίας απευθύνθηκε στον υπουργό Άμυνας ζητώντας του την επαναλειτουργία του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. Νωρίτερα ο κ.Άνθιμος δήλωσε πως «φτάσαμε εδώ και από δικά μας λάθη αλλά και από λάθη των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών... δεν θέλουμε άλλα αφεντικά στην πατρίδα μας». Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον κ.Μπεγλίτη είπε «οι κάτοικοι ζητούν να έχουμε τα μάτια μας 14 για τις κινήσεις των γειτονικών χωρών. Δεν επιτρέπεται να κοιτάμε απαθείς αλλά πρέπει να εκφράσουμε τις αντιρρήσεις μας και να προτάξουμε τα στήθη μας».
iefimerida.gr

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin