Saturday, April 2, 2011

ΣΕ ΑΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ (Μέρος 5ο) ……….

29/03/11..Πάντως δικό μου δεν είναι αλλά μου τράβηξε την προσοχή-Λέτε να είναι τυχαίο!..Οι σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου ήταν ανέκαθεν θερμότατες. T ο μεγάλο λιμάνι του Pord Said είναι η βόρεια είσοδος του μεγάλου καναλιού των 168 χιλιομέτρων. Πόσο τυχαίο είναι ότι ο αναγραμματισμός του Said δίδει τη λέξη Dias = Δίας ? .. Το Σουέζ είναι μια πόλη 500.000 κατοίκων περίπου όπου από την πρώτη ημέρα ναυσιπλοϊας της την 17.11.1869, καταλήγει προς νότον η περίφημα διώρυγα.. Πόσο τυχαίο είναι ότι ο αναγραμματισμός της λέξεως Suez δίδει τη λέξη Zeus = Νότια, κατά μήκος του Νείλου βρίσκεται το τιτάνιο φράγμα του Ασσουάν, από το οποίο καλλιεργούνται εκατομμύρια γόνιμα στρέμματα της Αιγύπτου. Αποτρέπονται οι πλημμύρες, υδροηλεκτρικώς παράγει το 50% των ηλεκτρικών αναγκών της χώρας κ. α. πολλά. Πόσο τυχαίο είναι ότι ο αναγραμματισμός της λέξεως Assuan δίδει τη λέξη Naussa όπερ σημαίνει ναυς, πλοίο, ύδατα κλπ ? Υπενθυμίζεται χάριν μαγικότητας του μύθου ότι οι άραβες διαβάζουν από δεξιά προς αριστερά ..... Papa Aris

Για να δούμε εδώ τι ανακάλυψε ο κ. Papa Aris  επιστρατεύοντας όλο μας το απόθεμα καλής προαίρεσης.
Στην λέξη ΣΑΙΔ πρεπει να κάνουμε αναγραμματισμό και ως εκ θαύματος βγαίνει η λέξη η ελληνική ΔΙΑΣ . Την λέξη ΣΟΥΕΖ αν την διαβάσουμε αντίστροφα εμφανίζεται η λέξη ΖΕΟΥΣ .Τώρα μάλλον στα γερμανικά εμφανίστηκε. Τέλος την λέξη ΑΣΣΟΥΑΝ αν κάνουμε το ίδιο θα προκύψει ΝΑΥΟΣΣΑ.
Τι μαγικός που είναι ο κόσμος και τι κρυφά μηνύματα έχει. Την Αμερική μάλλον θα την ανακαλύψουν κάποιοι πολλές φορές.
Επειδή όμως ο κ . Papa Aris ειναι καθημερινός χρήστης του paltalk , ενός προγράμματος που απλόχερα έδωσε το όνομα Μακεδονία σε μια χώρα που δέχθηκε να ονομάζεται Fyrom , κλπ , θα του δείξουμε μερικά πράγματα στην παραπάνω φωτογραφία που είναι ολοφάνερα και δεν χρειάζονται μεγάλη διορατικότητα να τα συλλάβει ο κοινός ανθρώπινος νους.
  1. Πάνω αριστερά στην σελίδα που αρθρογραφεί υπάρχει το σύμβολο (σημαία ) ενός κράτους , που και οι ίδιοι οι πολίτες αυτού του κράτους θα αηδίαζαν για το γενικό περιεχόμενο της σελίδας.
  2. Πάνω δεξιά ένα άλλο σύμβολο που δηλώνει ότι δηλώνει.
  3. Στην μέση ο αριθμός είναι η κατάταξη στο ALEXA.
  4. Λίγο πιο κάτω αριστερά ένας έπαινος για το δωμάτιο “ορίζοντες” που τυχαίνει να είναι και το δικό του.
  5. Τέλος κάτω δεξιά στο “εκκλησίασμα της συμφοράς “ αναφέρεται σε κάποιο δωμάτιο που ασχολείται με θρησκευτικά θέματα. Μπήκε μέσα και σε άγνοια των παρευρισκομένων τράβηξε μια φωτογραφία .Στην συνέχεια την ανάρτησε με τα δικά του σχόλια ως συνήθως .
Επειδή ο κ . Papa Aris ( Μιχάλης Τάδε , Ελληνόφων Καναδός κάτοικος Τορόντο εκ Κολινδρού Πιερίας) τυχαίνει να είναι στην ομάδα που ισχυρίζεται : “και τι έγινε αν οι Σκοπιανοί πάρουν το όνομα βορειοΜακεδόνες” , και η χώρα τους ονομαστεί “Βόρεια Μακεδονία” ,
το μόνο που θα αναρωτηθούμε είναι : Αυτοί το δέχονται? Η Βουλγαρία το δέχεται? Θα δεχθούμε κάτι που όταν πάει σε ψήφιση στον ΟΗΕ θα απορριφθεί και το μόνο που θα μας μείνει θα είναι η ενδοτικότητα μας?

Γενικά τέτοιους άτοπους δήθεν συμβιβαστικούς συλλογισμούς προτάσεις ακούμε από άτομα πού η σχέση τους με τον Ελληνισμό είναι σε ένα ρομαντικό προς μυστικιστικό επίπεδο. Διακατέχονται από μία ψευδαίσθηση οτι είναι κάτοχοι της γνώσης και της αλήθειας και οι υπόλοιποι είναι απλώς άκαμπτοι εθνικιστές. Αυτό όμως γιατί το βλέπουν μόνο στους δικούς τους και όχι στους απέναντι?

Μάλλον πρέπει να μάθουμε να ζούμε και να ισορροπούμε με ένα πρόβλημα παρά να επιζητούμε μια απαξιωτική λύση . Εδώ φαίνεται και η ικανότητα ενός ατόμου και ενός Έθνους να διαχειρίζεται τα αδιέξοδα χωρίς ακρότητες και ενδοτισμούς. Απλώς αυτό απαιτεί μεγαλύτερη ενέργεια και επαγρύπνηση............



No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin