Tuesday, August 8, 2017

Παραίτηση ντελ Πόντε από την "έρευνα" ΟΗΕ για Συρία

Κάρλα ντελ Πόντε
Με αιχμές παραιτήθηκε η Κάρλα ντελ Πόντε από την Επιτροπή Έρευνας των Ηνωμένων Εθνών για τα εγκλήματα στη Συρία, υποστηρίζοντας πως ο ρόλος της ήταν τελικά να αποτελεί μόνο «άλλοθι».

Η ντελ Πόντε, που έχει υπηρετήσει ως εισαγγελέας για Ρουάντα και πρώην Γιουγκοσλαβία, είπε πως «όσο το ΣΑ δεν κάνει τίποτα, δεν έχουμε καμία δύναμη και δεν υπάρχει Δικαιοσύνη για τη Συρία».

Μιλώντας στο Λοκάρνο, η Ελβετή δικαστικός ενημέρωσε δημοσιογράφους πως έχει ήδη ετοιμάσει την επιστολή παραίτησής από την τριμελή επιτροπή δικαστικής έρευνας για εγκλήματα πολέμου στη Συρία. Ήταν στην επιτροπή από το Σεπτέμβριο του 2012 και δεν έκρυψε την απαογόητευσή της από το αδιέξοδο που περιβάλλει εν γένει το Συριακό και έχει, αναπόφευκτα, αντικατοπτριστεί και στην απόπειρα έρευνας.

«Παραιτούμαι από την επιτροπή η οποία δεν στηρίζεται από πολιτική βούληση. Δεν έχω καμία εξουσία όσο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν κάνει τίποτε. Είμαστε ανίσχυροι, δεν υπάρχει Δικαιοσύνη για τη Συρία».
 [elzoni.gr]
8/8/17
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin